منطقه ممنوعه چرنوبیل

دارمون ریشتر، محقق بریتانیایی، چندین سفر به منطقه ممنوعه چرنوبیل انجام داده و از این منطقه عکاسی کرده است. تصاویری که ریشتر از این منطقه گرفته در کتاب «چرنوبیل: راهنمای استاکرها» منتشر شدهاند.
تصاویر این کتاب منطقهای به اندازه یک کشور کوچک را به نمایش میگذارند و اطلاعاتی عمیقتر از هر گزارشی که قبلا در این زمینه منتشر شده است را به خوانندگان منتقل میکنند.
ریشتر از طریق این مجموعه عکس، شهرهای متروکه و بناهای تاریخی فراموش شده در جنگلهایی که در معرض اشعه قرار گرفته بودند را به تصویر کشیده است.
در مطلب امروز ایپلاس نگاهی به برخی از تصاویر این کتاب خواهیم انداخت و از طریق لنز عکاسی ریشتر از منطقه ممنوعه چرنوبیل بازدید خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
چرنوبیل در شمال کیف در کشور اوکراین واقع شده و بدترین فاجعه نیروگاه هستهای تاریخ در آن به وقوع پیوسته است.
چرنوبیل پیش از این با نام نیروگاه هستهای لنین شناخته میشد. این نیروگاه بین سالهای 1970 تا 1977 ساخته شده است.
اندکی پس از فاجعه هستهای در سال 1986 شهر پریپیات که در نزدیکی نیروگاه قرار داشت، به طور کامل تخلیه و در آنجا منطقه ممنوعه ایجاد شد تا این اطمینان حاصل شود که افراد دیگری در معرض تشعشعات هستهای قرار نخواهند گرفت.
اگرچه سطح تشعشعات به تدریج کاهش یافت، اما از آن به بعد سکونت در نیروگاه و مناطق اطرافش تقریبا ممنوع بوده است.
سرانجام چند دهه بعد، این منطقه برای بازدیدهای کوتاه مدت توریستی باز شد و به بازدیدکنندگان این امکان را داد که این سایت را از نزدیک ببینند و زندگی در شهر متروکه پریپیات را تجربه کنند.
تا به امروز اقدامات بازسازی در درون سایت چرنوبیل و همچنین در اطراف آن هم بر بهبود محیط زیست و هم بر بازسازی منطقه متمرکز بوده است.
در تلاش برای محافظت از رآکتور هستهای آسیب دیده، بزرگترین سازه فلزی متحرک جهان در سال 2016 ساخته شد که با عنوان «محدوده ایمن جدید» شناخته میشود.
ریشتر تصاویری از جنگلهای چرنوبیل، شهرکهای تاریخی روستاها و مناطق تخلیه شده در اوکراین و بلاروس به ثبت رساند.
او تصاویر بازدیدهایش را با تجارب کسانی که در آن منطقه را زیستهاند مانند مهندسان نیروگاه، دانشمندان، نیروهای پلیس و ساکنان پیشین ترکیب کرد.
همچنین توانست به برخی از محافظتشدهترین مناطق نیروگاه در قلب حلقه 30 کیلومتری سایت هستهای دسترسی پیدا کند.
دیدگاهتان را بنویسید