معماری روی آب: نمونه طراحی پاویون شناور

معماری با توجه به دوام و پایداری آن تعریف میشود. در حالی که مشهورترین آثار این رشته اغلب آنهایی هستند که برای استفاده بلند مدت ساخته شدهاند . زیبایی و ارزشی ذاتی در معماری موقت وجود دارد که نمیتوان آن را نادیده گرفت. با فراتر رفتن از ساختمانهای مرسوم و در نظر گرفتن تاثیرات زیست محیطی و اجتماعی، طراحی پاویون به عنوان گونهای از معماری کوتاهمدت این توانایی را دارد که مرزهای معماری و طبقهبندی هنر را جابهجا کند.
فرقی نمیکند که معماری را به عنوان یکی از زیرشاخههای هنر در نظر بگیریم یا نه، در هر صورت ساختمانها و فضاهای ساخته شده میتوانند تجربه زیست انسانی را متحول کنند.
همانطور که کریستو و ژان کلود به جهانیان نشان دادند که مجسمهسازی لزوما به معنی ساختن اشیا ثابت و بیتحرک نیست، طراحی پاویون نیز به این منظور انجام میشود که نشان دهد چگونه معماری میتواند فراتر از كیفیتهای ثابت و دائمی خود، فضاهایی را ایجاد كند كه با وجود موقتی بودنشان، زیبا و اثرگذارند.
این پاویونها با توجه به سیستمهای طبیعی و اختیارات انسانی ارتباط جالبی بین هنر، معماری و منظر برقرار میکنند.
در این مطلب ایپلاس به چند نمونه طراحی پاویون میپردازیم که همگی سازههایی شناور هستند. این پاویونها با پرسش از فرمها و سازههای سنتی و تفسیر مجدد آنها و برای کاربریهای متنوعی طراحی شدهاند.
این پاویونها در ارتباط با آب ساخته شدهاند و به خوبی نمایانگر این موضوع هستند که چگونه معماران و هنرمندان معاصر میتوانند اثری خلق کنند که با وجود موقتی و ناپایدار بودن، زیبا باشد. برای دیدن این پاویونها با ما همراه باشید.
سکوی غواصی کوه یخ – طراحی شده توسط کالینز و بالوت
کوه یخ یک سکوی غواصی پذیرا است که از چوب، بشکههای شناور و 1400 کاشی ترموکرومیک تشکیل شده است.
این سازه برای «بیم کمپ» که یک کمپ تابستانی در شهر استرافورد ایالت نیوهمپشایر است طراحی و ساخته شده است. این کمپ بر راهنمایی افراد شرکت کننده در زمینه پرورش مهارتهای عملی و همچنین کاوش در تفکر خلاق تمرکز دارد.
طراحی پاویون بازتابها – استودیو طراحی تام امرسون
تیمی متشکل از سی دانشجوی معماری از استودیو تام امرسون در دانشگاه ETH زوریخ پاویونی برای دوسالانه هنر معاصر اروپا (مانیفست 11) طراحی و اجرا کردند.
این پاویون شناور در دریاچه که منظر مرکز شهر را در پسزمینه خود داشت، با نام پاویون بازتابها شناخته میشود و به عنوان فضای تالار عمومی دوسالانه طراحی شده بود.
باشگاه شناگران کانال – آتلیه باو-واو و آتلیه معماری درتین 12
با رواج یافتن برگزاری سهسالانههای هنر معاصر بلژیک در سالهای 1968، 1971 و 1974 در شهر بروژ کشور بلژیک، مسئولان این شهر تصمیم گرفتند که یک سهسالانه هنر و معماری معاصر را در بروژ سازماندهی و راهاندازی کنند.
دو تیم معماری با هم بر روی پروژه «باشگاه شناگران کانال» که یک فضای عمومی چند منظوره برای ملاقات، استراحت، آفتاب گرفتن و حتی شنا در کانالهای بروژ است، کار کردند.
اسکلههای شناور – کریستو و ژان کلود
زوج هنرمند مشهور کریستو و ژان کلود یک مسیر پیادهروی سه کیلومتری را که از 100هزار متر مربع پارچه زرد تشکیل شده بود، ایجاد کردند.
این مسیر توسط یک سیستم اسکله شناور متشکل از 220هزار مکعب پلیاتیلن با چگالی بالا پشتیبانی میشد. این مسیر به طور طبیعی با حرکت امواج دریاچه ایزئو واقع در کشور ایتالیا حرکت میکرد و موج میخورد.
طراحی پاویون آنتیروم – النا چیاوی، احمد الماد و ماتئو گلدونی
پاویون آنتیروم 2 را میتوان یک جزیره شناور در دریای مالتا به حساب آورد. دسترسی به این پاویون به صورت زمینی ممکن نبود . تنها از طریق شنا یا به وسیله قایق قابل دسترسی بود.
سازه چوبی این پاویون فضایی را میساخت ،که از وسعت دریای نامحدود جدا شده بود . در مرکز آن فضایی مانند یک استخر کوچک امن تعریف شده بود.
آنت پاویون – توماس راندال پیج و بندتا راجرز
آنت پاویون دومین پاویون در یک مجموعه سالانه بود. این پاویون در سال 2018 با عنوان «AirDraft» ، توسط توماس راندال پیج و بندتا راجرز طراحی و ساخته شد . در واقع یک تئاتر با سازهای بادی بود. طراحان، این سازه بادی را بر روی یک قایق قدیمی قرن 19 سوار کردند.
این پاویون مکانی شناور برای اجرای موسیقی و تئاتر در شرق لندن به وجود آورده بود.
دیدگاهتان را بنویسید